Versterk Concentratie

Als jij of jouw kind moeite heeft met concentreren is het goed mogelijk dat je de gevolgen van een werkgeheugenprobleem ondervindt.

Wat is Cogmed?

Cogmed is een wetenschappelijk onderbouwd trainingsprogramma voor het werkgeheugen. Tijdens de training doe je uitdagende opdrachten in de Cogmed App en word je geholpen door een gespecialiseerde Cogmed Coach. In 5 weken train je jouw hersenen beter om te gaan met signalen van buitenaf.

  • Je beter kunnen concentreren
  • Gestructureerd te werk gaan
  • Sneller mentaal tot rust komen
  • Belangrijke informatie beter onthouden

Train het werkgeheugen

Het werkgeheugen is de ‘drukke werkkamer’ van onze hersenen. Alle informatie die we ontvangen wordt hier in de wacht gezet. Het werkgeheugen bepaalt daar hoe we reageren op de informatie. Handelen? Onthouden? Of toch negeren? Cogmed leert het werkgeheugen deze taak sneller en beter uit te voeren.

De Cogmed App en persoonlijke begeleiding

Elk mens is anders. Daarom wordt Cogmed alleen aangeboden met een persoonlijke coach. Iemand die de training kan afstemmen op jouw specifieke situatie. De coach kan daarbij de voortgang bekijken en je van een steuntje in de rug voorzien als je dat even nodig hebt!

Na behandeling een verbetering van het werkgeheugen met

23%

Verbetering van aandachtsproblemen is aangetoond bij individuen met ADHD en andere klinische diagnoses.

Bron: Holmes & Gathercole (2009)

Voor wie is Cogmed?

Cogmed is inzetbaar van jong tot oud en beschikbaar in drie versies. Voor kinderen van 4 tot 7, van 7 tot 17 en voor volwassenen. Elk helpt op een specifieke manier het werkgeheugen te trainen via adaptieve opdrachten die zich aanpassen aan het niveau van de gebruiker.

Kinderen 4 t/m 17 jaar

Cogmed is geschikt voor kinderen met een gedragsstoornis.

Volwassenen

Cogmed bevordert rehabilitatie en productiviteit bij een NAH of burn-out.

Scholen & leerlingen

Cogmed helpt wereldwijd bij het verbeteren van leerprestaties.

Vind jouw Cogmed Coach