Verbeter leerprestaties

Leer- en concentratieproblemen in de klas kunnen een direct gevolg zijn van een probleem met het werkgeheugen – de ‘drukke werkkamer’ van onze hersenen.

Wat is Cogmed?

De Cogmed Werkgeheugen Training is een wetenschappelijk bewezen methode die door het trainen van het werkgeheugen het concentratievermogen kan verbeteren. De Cogmed Werkgeheugen Training kan onder begeleiding van een coach toegepast worden bij kinderen en volwassenen met concentratieproblemen; ADD; ADHD, burn-out en niet aangeboren hersenletsel (NAH).

  • Je beter kunnen concentreren
  • Gestructureerd te werk gaan
  • Beter het overzicht kunnen bewaren
  • Belangrijke informatie beter onthouden
  • Beter in staat zijn om afleidingen te negeren

Train het werkgeheugen

In een reguliere klas heeft tien tot vijftien procent van de kinderen ernstige problemen met het werkgeheugen[1]. Van deze groep heeft ongeveer 85% een aanzienlijk leerprobleem. Cogmed traint het werkgeheugen effectief en met blijvend resultaat om leerachterstand bij deze groep leerlingen terug te brengen of geheel te voorkomen.

De Cogmed App en persoonlijke begeleiding

Cogmed opdrachten kunnen thuis vanaf de bank worden gedaan. Daarbij krijg je altijd professionele begeleiding van een Cogmed coach. De coach is jouw steuntje in de rug, voorziet je van motivatie en zorgt ervoor dat je, net als de 97% van alle cursisten in Nederland, de cursus ook daadwerkelijk in zijn geheel doorloopt.

Na behandeling een verbetering van het werkgeheugen met

23%

Dit is wetenschappelijk aangetoond door onafhankelijke onderzoeken naar blijvend resultaat van de methode.

Bron: Holmes & Gathercole (2009)

Voor wie is Cogmed?

Cogmed is inzetbaar van jong tot oud en beschikbaar in drie versies. Voor kinderen van 4 tot 7, van 7 tot 17 en voor volwassenen. Elk helpt op een specifieke manier het werkgeheugen te trainen via adaptieve opdrachten die zich aanpassen aan het niveau van de gebruiker.

Kinderen 4 t/m 17 jaar

Cogmed is geschikt voor kinderen met een gedragsstoornis.

Volwassenen

Cogmed bevordert rehabilitatie en productiviteit bij een NAH of burn-out.

Scholen & leerlingen

Cogmed helpt wereldwijd bij het verbeteren van leerprestaties.

Meer informatie over Cogmed

Waarvoor wilt u Cogmed inzetten

Vind jouw Cogmed Coach